OmegaMarine™

Omega-3-maščobne kisline (EPK in DHK) pomagajo ohranjati zdravje srca, kar potrjuje tudi pozitivno mnenje Evropske agencije za varno hrano. Koristen učinek se pojavi ob skupnem uživanju 250 mg kislin DHK in EPK na dan. Ta potreba je v celoti pokrita z dvema kapsulama OmegaMarine™ na dan.

Številne klinične študije, sistematični pregledi, metaanalize in smernice kardioloških društev kažejo na povezavo med uživanjem omega-3-maščobnih kislin in vzdrževanjem zdravega srčno-žilnega sistema.

Upoštevajte, da obstaja veliko dejavnikov tveganja za bolezen in sprememba enega od teh dejavnikov ima lahko ugoden učinek ali pa ne.

Med izdelki z omega-3, ki jih je mogoče kupiti v Sloveniji, je velika razlika. Če želite dobro poskrbeti za svoje zdravje in ne nasedati napačnim informacijam, morate biti pozorni na dve zadevi.

Najprej preverite, koliko omega-3-maščobnih kislin, zlasti DHK in EPK, je v prehranskem dopolnilu, ki ga nameravate kupiti. Prehranska dopolnila iz te kategorije, ki so na splošno na voljo v Sloveniji, imajo v nekaterih primerih le 20 % omega-3 v eni kapsuli. To pomeni, da jih je treba zaužiti več (včasih več kot dvakrat) za enak odmerek, kot ga vsebuje kapsula OmegaMarine™.

Obstajajo tudi prehranska dopolnila omega-3, ki niso narejena na osnovi rib. Njihova absorpcija je veliko slabša. Če so nekatera prehranska dopolnila z omega-3 cenovno zelo ugodna, se vprašajte, zakaj.

Pozorno preverite tudi svežino izdelka.  Riba se hitro razgradi, zato je pomembno, da olje stisnemo čim hitreje, da se izognemo kopičenju strupenih snovi.

Poskusite preveriti, kje, kdo in kako proizvaja vaše prehransko dopolnilo omega-3.

 

Prehranska dopolnila, ki vsebujejo omega-3-maščobne kisline v kapsuli, shranjujte pri sobni temperaturi, to je med 15 °C in 25 °C. Najbolje je, da vsa prehranska dopolnila, dovzetna za oksidacijo, shranite v temno steklenico ali zaprto škatlo, ki omejuje izpostavljenost sončni svetlobi in kisiku.

Vsekakor, omega-3-maščobne kisline so bistvene za človeško telo pri vsaki starosti.

Najboljši vir so mastne morske ribe, kot so tuna, losos in skuša. Da bi zagotovili pravo količino omega-3-maščobnih kislin v vaši prehrani, bi morali 2- do 3-krat na teden uživati visokokakovostne morske ribe. Večina Slovencev jih ne uživa dovolj pogosto.

Zato je vredno svojo običajno prehrano dopolniti z visokokakovostnimi omega-3-maščobnimi kislinami, DHK in EPK. Blagodejno vplivajo na naše srce, možgane in vid.

Prehransko dopolnilo OmegaMarine™ je proizvedeno na Norveškem iz lososovega olja. Pri izdelavi se uporablja olje SALfreshTM, ki ga odlikuje neverjetna svežina. Od ulova ribe do pridobitve olja mine le 75 minut.

Poleg tega je prehransko dopolnilo OmegaMarine™ prvo na svetu in do zdaj edino omega-3 prehransko dopolnilo v Sloveniji z norveškim ORIVO certifikatom, ki potrjuje poreklo lososovega olja. Vsaka proizvodna serija je podvržena posebnim testom v neodvisnem laboratoriju, tako da ste lahko vedno prepričani, da dobite dober izdelek.

Druga prednost OmegaMarine™ je majhna kapsula, ki jo je enostavno pogoltniti in ne pušča neprijetnega priokusa. To je tisto, kar nas razlikuje od jetrnega olja, ki se ga spominjate iz otroštva.

Veganska prehranska dopolnila omega-3 temeljijo na lanenem olju in vsebujejo predvsem ALK kislino. Naše telo je sposobno pretvoriti ALK v visokovredno DHK. Vendar je učinkovitost tega procesa le 10 %. Zato morate zaužiti veliko več takega prehranskega dopolnila, da zagotovite enak odmerek DHK, kot ga najdete v dveh majhnih kapsulah OmegaMarine™, ki ju je enostavno pogoltniti.

Prehransko dopolnilo OmegaMarine™ je narejeno iz svežega norveškega lososovega olja. Količina DHK in EPK (visokovrednih omega-3 kislin) v samo dveh kapsulah (skupaj 250 mg) je dovolj, da svojo vsakodnevno prehrano dopolnite s tema pomembnima sestavinama. DHK in EPK imata vlogo pri delovanju srca. DHK ima vlogo pri delovanju možganov in ohranjanju vida.

OmegaMarine™ je prehransko dopolnilo omega-3-maščobnih kislin DHK in EPK. Prehranska dopolnila dopolnjujejo običajno prehrano.

Raziskave so potrdile pozitiven učinek DHK in EPK na srce, možgane in vid. V primerjavi s populacijami, pri katerih prehrana ne vsebuje omega-3-maščobnih kislin, imajo populacije s prehrano, bogato z morskimi ribami, veliko boljše kardiološke rezultate.

Ni kontraindikacij.

Prosimo, ne pozabite, da prehranska dopolnila niso nadomestilo za raznovrstno prehrano. Uravnotežena prehrana in zdrav življenjski slog sta zelo pomembna.

Slovenci niso pretirano znani po tem, da bi tradicionalno uživali morske ribe.. Še vedno pa losos, tuna, sardine in skuša zaradi visoke vsebnosti omega-3-maščobnih kislin (DHK in EPK) ugodno vplivajo na srčno-žilni sistem. Če rib ne jeste pogosto, je OmegaMarine™ kot nalašč za vas.

Seveda, priporočljivo je uživanje tudi med dojenjem. Vnos DHK pri materi prispeva k razvoju možganov ploda in dojenega dojenčka.

OmegaMarine™ lahko jemljete kadar koli čez dan, s hrano ali brez nje. A priporočamo jemanje dopolnil zjutraj, z zajtrkom. To vam bo omogočilo, da razvijete navado in ne pozabite na dnevni odmerek omega-3.

Lahko. Med jemanjem tega odmerka ni tveganja. Ne presegajte priporočenega dnevnega odmerka.

Če ste v dvomih, se posvetujte z zdravnikom.

Ni kontraindikacij.

Zdravila za osteoporozo pogosto vsebujejo visok odmerek vitamina D. OmegaMarine™ prav tako vsebuje vitamin D. Dve kapsuli vsebujeta 5 µg vitamina D (200 mednarodnih enot).

Trenutno priporočilo Skupine za prehranska dopolnila* je do 2000 m. e. vitamina D v prehranskem dopolnilu na dan za odrasle (19–75 let). Še višja je pri osebah s čezmerno telesno težo in starejših (nad 75 let) zaradi slabše sinteze kože.

Če ste v dvomih, se posvetujte z zdravnikom.

* Uchwała nr. 4/2019 Zespołu Suplementów Diety z dnia 22 maja 2019 r. w sprawie opinii w sprawie maksymalnej dawki witaminy D w zalecanej dziennej porcji w suplementach diety. [Sklep št. 4/2019 Skupine za prehranska dopolnila z dne 22. maja 2019 o izreku mnenja o najvišjem odmerku vitamina D v priporočenem dnevnem odmerku v prehranskih dopolnilih.]

Ne, ne bi je smelo. Ne presegajte priporočenega dnevnega vnosa.

V primeru driske med uporabo prehranskega dopolnila se posvetujte z zdravnikom.

Ja. Kapsule ne vplivajo na koncentracijo sladkorja. Vsebujejo maščobne kisline, zato zagotavljajo nekaj kalorij.

Če ste v dvomih, se posvetujte z zdravnikom.